Wildspitz

Birte Gerckens ♥  gods.fruen

Wildspitz – en pung lige som du lyster


Min veninde, der også er meget glad for at sy, havde syet en “Wildspitz”. Wow, tænkte jeg. Sådan én må jeg også eje. Er man glad for tasker så er man også glad for punge. Jeg fandt opskriften, som er helt gratis, under www.farbenmix.de , printede den, læste den igennem og tænkte; oh!. Det kommer jeg aldrig til at forstå eller til at kunne sy. Derfor blev projektet lagt på hylden.


Efter et par måneder kiggede jeg på det igen. Imellemtiden havde jeg syet så meget, at det gav mere mening. Jeg fandt en video på YouTube jeg kunne følge, da jeg lavede min første Wildspitz og sidenhen har jeg lavet et par stykker udelukkende ved at læse opskriften og bruge foldeplanen. Nu prøver jeg at blive ved med at finde på sjove måder at lave pungen på


Det tar faktisk ikke lang tid, når først man er i gang.

  Da jeg først havde fundet fidusen, og forstået foldeplanen, tog det ikke lang tid at lave pungen. I dag kan jeg, efter jeg har lavet 5 stykker, lave en pung på ml. 2-3 timer. Det tog selvfølgelig noget længer tid med den første, hvor jeg også havde en video ved min side, for at være helt sikker på, at jeg var på rette vej, men det er faktisk mere simpel end det så ud til at være.


Der findes 2 størrelser og 3 varianter

Som udgangspunkt er der 2 størrelser og 3 varianter at vælge imellem. Jeg har prøvet at sy begge størrelser og forskellige varianter. På de første billeder er det en stor Wildspitz, med ekstra lynlåslomme indeni og kun 6 rum til kort. Billederne her foroven er af en lille model med rum til kort i begge sider indvendigt og ingen ekstra lynlåslomme. Alle 3 varianter kan sys i begge størrelser.

 


Sæt skub i fantasien – lav dit eget design

Når man har lavet en taske af slikposer, så må det kunne lade sig gøre at lave en pung også – tænkte jeg. Og det kan det!. Det er dog noget mere kompliceret og papiret er noget mere belastet, så man skal være omhyggelig når man vender og når man syr. Det er ud over en pung af slikposer også blevet til en pung med billeder af børnebørn og børn til min svigermor. Her har jeg printet billeder og beklædt dem med klar selvklistrene bogomslag og syet det på en hobbyvlies.Man begynder selv at kreere udseendet inde i pungen.

Én af mine tidligere kollegaer var blevet forelsket i en Wildspitz. Lige som jeg var blevet det. Hun spurgte om ikke jeg kunne sy én til hende. Hun var selv med til at vælge farver og kom med input til, hvordan opdelingen skulle være indvendigt. Hun kunne godt bruge et ekstra rum og en ekstra lynlåslomme. Hun er grænsependler og kunne på den måde have 2 valutaer i sin pung, fem for altid at have 2 punge i lommen. Også det fik vi ordnet.