Syede tasker

Birte Gerckens ♥  gods.fruen

Puslekurven

Det der er skyld i, at jeg i sin tid satte mig bag symaskinen for første gang, var at jeg ikke kunne finde en pusletaske der opfyldte mit behov. Jeg manglede overblik når jeg var afsted og tit så lå tingene lag på lag nede i tasken og efter endt dag var det hele ét stort rod. Det fungerede ikke for mig.


Jeg søgte længe på nettet og fandt en syopskrift som jeg synes lød læt at gå til. Sammen med opskriften fulgte en video hvor man kunne følge trin for trin, hvordan man skulle sy denne taske. Jeg printede tasken i 2 størrelser, så de kunne sættes ind i hinanden. Så havde jeg altid en ekstra taske ved hånden, hvis det skulle være nødvendigt. Jeg syede også en bletaske, så jeg ikke behøvede at tage hele pusletasken med mig når jeg skulle skifte Johanna på puslebordet et eller andet sted udenfor hjemmet. Det hele var nemt og fungerede for mig. Jeg har ikke haft behov for andet siden jeg blev færdig.

Retrotasken – den store udfordring

Jeg elsker udfordringer. Og det her var en af de større udfordringer jeg har haft. I mødregruppen havde en af de andre mødre en original pusletaske fra dengang hun selv var barn. Nej hvor er den praktisk, sagde én af de andre. Sådan én ku hun kodt tænke sig. “Den klarer jeg da lige” slyngede jeg ud. Typisk!…


Men i samarbejde med veninden fik jeg produceret denne pusletaske til hende. Den minder meget om en aktuel pusletaske i en lidt dyrere klasse, men inspirationskilden var den pusletaske som den anden veninde havde med fra sin barndom.


Når pusletasken hænger på barnevognen fylder den ikke mere end en almindelig pusletaske. Men i meget kort tid, kan den forvandles til en komplet pusleplads. Så pludselig er det ikke et krav, at man skal have et puslebord når den lille skal skiftes. Bare man står i læ og varme – så har man det hele ved hånden.


Stoffet til udvendigt er købt i det svenske møbelhus. indvendigt er der brugt et gammelt lagen. Madrassen er beklædt med lagenlærred som kan tages af og vaskes. Mellem skum-madras og betræk ligger et stykke voksdug.

Sådan fungerer den:

I bunden af den store kurv ligger en sammenfoldet puslemåtte. Ud over at fungere som puslemåtte, så stabiliserer den også hele tasken. Der er også plads til at lægge skiftetøj i bunden af kurven. Min datter har dog aldrig haft brug for skiftetøj når vi kun har været afsted i kortere perioder og derfor har jeg personligt ikke haft behov for plads dertil. Kurven har lange hanke så man kan bære det hele over skulderen eller sætte det på barnevognen.


Selve puslekurven, som er sat ind i den store kurv, er indelt i 6 rum. 1 stort “hovedrum” 2 små rum til den ene side og 3 små rum til den anden side. I hovedrummet passer bletasken, som indeholder bleer, vådservietter, poser og creme. (se mere om bletaskerne længere nede på denne side) I de små rum rundt i kurven er der plads til sutteflasker, termokande til varmt vand, beholdere med evt modermælkserstaning eller sutter, der er plads til stofbleer og hvad man ellers skal have med på tur. Puslekurven har korte hanke, så den er hurtig til lige at tage i hånden, hvis det kun er den man har med på tur. Puslehynden kan også være i hovedrummet på den lille kurv.

På det sidste har jeg syet små tasker i softshell.

En let skuldertaske med god plads til alt sit habengut.